Kiitos kaikille ja kaikkea hyvää jatkoonHämmentynein ja ristiriitaisin fiiliksin kirjoitan tätä postausta, blogini viimeistä sellaista. Pitkään ilmassa leijunut ajatus on nyt täyttä totta - blogi ei mahdu nykyiseen elämäntilanteeseeni. Syksystä lähtien, kun palasin 80% töihin, on lopettamispäätös muhinut päässäni. En ole halunnut tehdä hätiköityjä päätöksiä, joten blogi keikkui matkassa vielä monta kuukautta elokuun jälkeenkin. Sain mahdutettua blogin arkeeni ilman, että se oli ylitsepääsemätöntä. 

Kuitenkin pidempään blogiani seuranneet ovat nähneet sen, että eihän tämä enää entisellään ole ollut aikoihin. Olen koko ajan vetänyt yksityisyyden verhoa tiukemmalle ja kertonut henkilökohtaisuuksia yhä vähemmän. Oli eri asia kertoa vauva- ja taaperoajasta, jolloin kehitys oli vauhdikasta ja kerrottavaa riitti. Nyt haluan pitää 2,5-vuotiaani, maailman siisteimmän tyypin, persoonan ja jutut itselläni ja niillä, jotka meidät oikeasti tuntevat. Ei tunnu enää oikealta kertoa hänestä mitään kovin henkilökohtaista.

Minusta ei myöskään ole puolivillaisen blogin pitämiseen, sen on näyttänyt viime syksy ja vuodenalku. Eli tällaisena en halua blogia pitää, satunnaisena paikkana johon jaarittelen jonnii joutavia. Blogilla pitää olla sielu - on aihepiiri mikä tahansa ja sen tekijällä rakkaus lajiin. Minulla on rakkaus kirjoittamiseen, muttei enää tämän blogin ylläpitoon.

On vaikea pukea sanoiksi, mitä tämä blogi, kaikkien te ihanat lukijat kommentteineen ja sähköposteineen olette minulle antaneet. S u u r i n mahdollinen KIITOS <3<3<3 Antoisinta ovat olleet lukuisat kommentit, aidot keskustelut, yksittäiset hetket. Sähköpostit, joissa olen saanut antaa vertaistukea lapsettomuutta kokeville. Ne onnistumistarinat, kun lapsettomuushoidot ovat viimein tuottaneet toivotun tuloksen. Keskustelut - kiivaatkin - unikoulusta, päivähoidon tulevaisuudesta Espoossa, uhmasta, imetyksestä, parisuhteesta, ystävyydestä, vanhemmuudesta, äitiydestä - lista on pitkä, mutta kaikesta olen kiitollinen. Tämä blogi on parhaimmillaan tarjonnut paikan vertaistuelle ja keskustelulle. Postiivinen palaute, kannustavuus ja hyvä henki ovat vieneet blogia ja minua eteenpäin. Negatiivisuus on jäänyt muutamaan kommenttiin ja yhteen häiriköintiin. Kolme vuotta olen arkistoinut elämääni tänne. Sen merkitystä ei oikein ymmärrä kuin muut saman kokeneet.

Olen nähnyt kuinka muutaman lukijan blogista lukijamäärät ovat kehittyneet reippaasti yli 10 000. Olen saanut tehdä mahtavia yhteistöitä. Kuulua Blogirinkiin, Kaksplussaan ja viimeisimpänä rakkaaseen Lumoblogit-yhteisöön. Olen tutustunut upeisiin blogisteihin, oikeasti upeisiin ja sisäisesti kauniisiin ihmisiin, jotka tekevät tätä hommaa intohimolla. Kuitenkin reiluuden nimissä en halua jättää blogia epämääräisesti tänne roikkumaan, vaan sanoi reilusti heipat teille kaikille ja kiittää myötäelämisestä ja mukanaolosta.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että en aio hetkeen lukea yhtään blogia, vaan vedän happea oikein kunnolla. Keskityn voimaan hyvin, jaksamaan arjessa, pitämään huolta tuosta pienestä rakkaasta ja siitä vähän isommasta. Olen hieman vähemmän koneella ja otan vähän vähemmän valokuvia ;) Liikun, näen ystäviä - kaikkea mitä ennenkin, mutten enää kirjoita siitä. Juuri nyt elämäni kuntoon tarkoittaa paljon enemmän kuin annoin alkuvuonna ymmärtää - henkinen puoli on suuremmassa roolissa kuin fyysinen. 

Kenties vielä jossain joskus bloggaaja minussa herää, mutta ei tämän blogin alla. Toivotan kaikille rakkaille lukijoilleni perheineen aurinkoa tulevaan. Tehkää asioita intohimolla tai älkää ollenkaan. Pitäkää huolta läheisistänne ja ennen kaikkea itsestänne.

Ikävä tulee <3

Aurinkoista kevättä kaikille toivottaen,

Satu, Neiti E ja Mies

17 kommenttia

 1. Tätä blogia tulee ikävä, kiitos kaikesta <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa ja onnellista jatkoa sinulle Satu. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos blogista, sitä on ollut ihana lukea kun oma poika E on muutaman viikon tarkkuudella saman ikäinen ja aiheet olleet lähellä omaa arkea. Hyvää jatkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanasta blogistasi ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta blogista. On ollut ihana lukea toisen samoja asioita läpi käyneen mietteitä.

  VastaaPoista
 6. Ensimmäinen blogi, jota olen seurannut ja ihana sellainen. Iso kiitos sinulle ja hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanasta, lämminhenkisestä ja aidosta blogista. Ikävä tulee. Kaikkea hyvää koko teidän perheelle ja paljon onnen ja ilon hetkiä.-Miia

  VastaaPoista
 8. Kiitos sinulle ja ihanalle blogille, jota olen seurannut melkein alusta asti. Oma tyttäreni on muutaman kuukauden Ee:tä vanhempi joten olen voinut moneen asiaan samaistua ja saada vertaistukea täältä. Ja ihanaa kuinka olet lukijoita kunnioittanut säännöllisellä kirjoitustahdilla, kuvilla ja hyvillä aiheilla. Moni bloggaaja saisi ottaa sinusta mallia! Kiitos kaikesta ja toivotan kaikkea hyvää sinulle ja perheellenne! :)

  VastaaPoista
 9. <3 Kaikkea hyvää sulle ja sun perheelle.

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Varsin ymmärrettävää. Ihmettelenkin aina miten joku ehtii pitää aktiivisesti blogia pikkulasten ja töiden ohella :)

  Kertoisitko vielä mihin turvaistuimeen päädyitte Sironan jälkeen? Meillä nimittäin sama pohdinta edessä

  VastaaPoista
 11. Onnea ja Iloa teidän perheelle! Kiitos ajatustesi jakamisesta ja ajatuksia herättävästä blogista!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kivasta blogista. Olen täältä hakenut vinkkiä turvaistuimen valintaan, ihastellut nättejä lastenvaatteita, ym. Harvoin osallistun keskusteluun kuitenkaan. Hyvää jatkoa :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos sinulle. Odotusaikana tänne päädyin, kun etsin lapsettomuuden kokeneiden äitien blogeja. Kiitos vertaistuesta. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!<3

  VastaaPoista
 14. Kiitos Satu tästä 3 vuodesta - meillä on pari kuukautta teidän neitiä nuorempi lapsi, ja on ollut niin mahtavaa kuulla vähän etukäteen mitä odottaa ihan raskausajoista lapsen kehitykseen :) Ja kiitos kaikista hyvistä vinkeistä. Haikein mielin toivotan ihanaa, aurinkoista kevättä koko teidän perheelle ja hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Kiitos. Onneksi on vuoden nuorempi lapsi niin voin palata tovin vielä lukemaan blogiasi. Hyviä ja järkeviä vinkkejä olen saanut.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Satu blogistasi! Löysin sen odotusaikana sattumalta, meillä on teidän neidin kanssa saman ikäinen poika, ja blogista on löytynyt vertaistukea moneen asiaan matkan varrella. Olet rohkeasti jakanut elämäänne blogiin ja ajattelin että kiitos on paikallaan vaikken kirjoituksia ole aiemmin kommentoinut. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 17. Iso kiitos laadukkaasta blogista kauniine kuvineen! Kaikkea mahdollista hyvää teidän perheelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3