Uutta lastenhuoneessaNeidin huone koki taas muutoksen, kun hän peri serkkutytön vanhan pöytäryhmän. Tuo pöytäryhmä on ollut kovin odotettu lisä Neidin huoneeseen. Saapumisen jälkeen se on ollut erittäin ahkerassa käytössä - pöydän ääressä kahvitellaan ja kestitään meitä vanhempia sekä pehmoleluja ja kaikista mieluiten ystäviä.

Kahden kerroksen kodissa haasteeksi on muodostunut se, että makuuhuoneet ovat yläkerrassa ja oleskelutilat alhaalla. Näin Neidin huone on erillään muista oleskelutiloista eli valtaosa leluista on yläkerrassa, kun aikaa taas vietetään enemmän alhaalla. Esimerkiksi kaikki askartelu- ja piirustustarvikkeet ovat alakerrassa, samoin kasa pelejä, kirjoja, leluja, mönkijä ja nukenvaunut. Todellisuudessa nämä kaikki tuskin edes mahtuisivat Neidin huoneeseen, joten ehkä kaksikerroksisuus on siltä kannalta ihan hyvä ratkaisu..

Neidin huone muuttuu koko ajan käyttäjänsä kasvamisen myötä. Keinuhevonen, maatila ja säkkituoli ovat väistyneet viimeimpien uutuuksien eli Muumitalon ja uuden pöytäryhmän tieltä pois. Toisaalta en raaski oikein mitään sellaista heittää pois millä vielä saatetaan leikkiä. Samaan aikaan säilytystilat niin asunnossa kuin kellarissa ovat kortilla. Tavaramäärä alkaa olla aika älytön, kun on soittimia, nukkeleikkejä, keittiöleikkejä, Muumit, eläinhahmot, käsilaukut, korut ja roolivaatteet. Lääkärisetit, keppihevoset, kirjat, pelit ja palapelit. Että kysynpä vaan jälleen kerran, millä ihmeellä tavarat saa järjestykseen ja kaaoksen minimoitua?

Jonkin verran ollaan tehty sitä, että siirretään jtn hetkeksi sivuun ja otetaan toisessa kohtaa takaisin esille. Sitä pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän ja vaihtaa ystäväperheiden kanssa leluja vaikka parin kuukauden välein - näin kenenkään lompakko ei köyhdy, mutta lapsi saa vaihtelua leikkeihin. Tai sitten minun olisi aika lukea KonMari -kirja ja alkaa laittaa paikkoja ihan oikeasti kuntoon ja minimoida tavaramäärä.

Reipasta viikkoa kaikille,
Satu 
8 kommenttia

 1. Oi ihana! Sopii kuin nappi silmään :D Odotan jo kahvikutsuja pöydän ääressä. Ihanaa kun pöytäryhmä sai uuden kodin.

  VastaaPoista
 2. Ihana pöytä! Monikäyttöinen, meillä 4-v "kahvittelee" vielä samantyylisen pöydän äärellä ja pöytä toimii myös piirustus/askartelupöytänä.

  Eilen muistelin tytön huonetta järjestäessä että meillä oli ensimmäisen vuoden yksi lelulaatikko! Nyt tavaramäärä on järjetön, eikä hän halua mistään luopua ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo tyttösi huoneen matto! Saako udella mistä se on hankittu? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En millään muista :/ Tilasimme sen jostain verkkokaupasta.

   Poista
 4. Me päästiin vielä hyvin eroon vauvamaisemmista leluista, katselukirjoista ja nuppipalapeleistä. Sen jälkeen onkin tuntunut siltä, että lapset leikkivät kaikilla olemassaolevilla leluilla, eikä mitään voi varsinaisesti heittää pois. Ne leikit, jotka 5 v. esikoinen on jättänyt vähemmälle, on kuopus 2,5 v. ottanut ohjelmaan sitten senkin edestä. Eli kaikkea tarvitaan, huoh. Varastoon on laitettu pari pahvilaatikkoa, joihin viedään vähemmän käytössä olevia leluja ja sit vaihdellaan välillä. Selkeästi tuolla viisivuotiaalla on nyt leikit muuttuneet pikkulegojen ym. pikkupiperryksen suuntaan. Ehkä siis parin vuoden päästä kuopustakaan ei kiinnosta roolileikkivälineet ja muut isommat härpäkkeet niin paljon. Sitten voi varmaan pistää leluja kiertoon vähän rankemmalla kädellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä - juuri noin. Meilläkin kun tuntuu, että kaikki on enemmän tai vähemmän käytössä. Ei auta kuin vaihdella niitä ja varastoida osa..

   Poista

Kiitos kommentistasi <3