Sairastuvan viihdykkeet


Palapelejä, muistipelejä ja Chocoa - niistä on sairaslomapäivät tehty :)


Tervehdys sairastuvalta!

Tämä k o k o viikko onkin mennyt pientä potilasta hoitaessa. Sunnuntai-iltana serkkutytön synttäreiltä kotiuduttua meillä oli tulikuuma tyttö menossa yöunille. Tuon jälkeen kuumetta on ollut aaltoilevasti - usein öisin ja joskus päivälläkin. Keskiviikkona jo luulin, että pahin on takana ja paluu normaaliin olisi edessä, mutta päiväunilla kuume nousi taas 39 asteeseen.

Illansuussa visiitti lääkäriin, tulehdusarvojen mittaus huudon kera ja diagnoosina influenssa. Juu, kyllä meillä on rokotukset, mutta virustyyppejä on niin monia, että yhtä tyhjän kanssa. Tarvetta lääkekuureille tai antibiooteille ei sentään ollut eli peruskuumelääkettä, Ventolineä yskään ja lepoa.

Onneksi Neiti on ollut todella reipas ja hyväntuulinen suurimman osan viikosta. Kuumeisimpina hetkinä tietty kaikkea muuta, mutta muuten ollaan pelattu, piirretty, maalattu, tehty palapelejä, leikitty Neidin huoneessa, luettu kirjoja ja katsottu aika paljon ohjelmia. 

Toivon todella, että tauti alkaisi viimein taittumaan ja pääsisimme ensi viikolla takaisin normaaliin rytmiin. Onneksi olemme Miehen kanssa voineet olla kotona vuoropäivinä. Näin työt eivät ole täysin rempallaan sairastelun vuoksi. Ja jos mietin kokonaisuutta, niin tämä taitaa olla aikalailla ensimmäinen kerta, kun Neidillä on viikon mittainen sairastelujakso. Ensimmäinen pidempi poissaolo päiväkodista tämä ainakin on.

Mutta jos tämä tekemättömyys ja kotona kökkiminen ei ole herkkua aikuiselle, niin ei se ole sitä lapsellekaan. Neiti puhua pälpättää menneistä ja tulevista kavereiden synttäreistä, kertoo juttuja päiväkotikavereista ja selvästi haluaisi jo niin kovasti takaisin päiväkotiin. Nyt pidetään peukkuja, ettei oma flunssa ylly influenssaksi ja ettei varsinkaan tuolle Miehelle tartu enää yhtään tautia.

Ollaanko muissa kodeissa pysytty terveenä tänä flunssakautena?

Terkuin, Satu 
2 kommenttia

 1. Meidän mummilareissu Kanarialla päättyi paluulennolta käännyttämiseen ja pariin sairauspäivään hotellissa korkean kuumeen ja oksentelun takia. Kotiin päästyämme käytiin tk:ssa, josta jouduttiin lastenosastolle kolmeksi yöksi. Lopulta selvisi, että kuume/vatsatautioireet johtui pissatulehduksesta, joka ei pikatesteissä näkynyt.

  Neiti 2 v. ei oo juuri sairastellu tätä ennen, joten tosi stressaava viikko oli, mutta onneksi se on takana! Toivottavasti sielläkin parannutaan pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hurjalta, hui! Takuulla stressaavaa, kun on niin huolissaan toisesta. Huh. Paljolta olemme siis välttyneet vielä. Täälläkin ollaan jo takaisin arjen rytmissä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3