Cybex Sirona kasvot menosuuntaan


Matkustusasento on siedettävä, kun ulkovaatteet on riisuttu.

Minulta ehdittiin jo toivoa uutta postausta pian pari vuotta sitten hankitusta turvaistuimesta Cybex Sironasta. Hehkutin tuolloin valintaamme ja ylistin istuinta pitkin matkaa. Aikanaan istuinta valitessa minulle oli tärkeää, että Neiti jatkoi istumista selkä menosuuntaan vielä turvakaukaloajan jälkeen. Istuimen käännettävyys sivulle on ollut toinen hehkutuksen aihe, sillä kuinka näppärää Neidin laittaminen istuimeen onkaan ollut. Viisipistevöillä kiinni, kääntö paikalleen ja menoksi.

Viihtyvyys oli muistaakseni noin vuosi sitten talvella koetuksella ja automatkat vaikeita. Sittemmin meno tasaantui ja Neiti on viihtynyt lopulta t o d e l l a hyvin istuimessaan. Jalat ovat olleet hieman koukussa, mutta sekään ei ennen talven tuloa haitannut. Joululomalla kun saimme hurjat pakkaset ja lunta, alkoivat haasteet uudelleen. Hän ei enää oikein mahtunut talvipuvussa ja talvikengissä istuimeen ja jos mahtui, niin kiukkuaminen alkoi hyvin nopeasti. Jopa päiväkotimatka, 5min autolla, oli tuskainen.

Näin ollen istuin käännettiin kasvot menosuuntaan. Jos nyt muistan oikein, niin Sironassa kriteeri tälle on 85cm pituus tai oikeastaan tietyn viivan ylittäminen, joka on istuimeen näkyvästi merkitty. Istuimeen kääntäminen tarkoittaa samalla sitä, että viisipistevöiden tilalle tuli palkkikiinnitys. Palkki kiinnitetään turvavöiden tavoin omiin istuimessa oleviin kiinnikkeisiinsä. Aivan ongelmitta ei Neiti ole ottanut palkkia vastaansa. Välillä on nimittäin aikamoinen vänkääminen ensin löysätä palkkia niin, että sen saa paikoilleen ja tämän jälkeen kiristää taas kireälle.

Toinen esiinnoussut seikka on se, että Neiti on kokonsa puolesta liian pieni (lyhyt) istuakseen istuimessa kasvot menosuuntaan. Hän siis ylittää kriteerin, jotta hänet saa ylipäätään kääntää, mutta asento on epämukava ja kädet nököttää pystyssä, eikä hän voi tehdä tosiaan yhtään mitään muuta kuin pönöttää paikallaan. Näkemykseni onkin, että istuin olisi optimaalisin kun pituutta tulee 5-10 cm lisää. Siinä kohtaa en sitten tiedä, miten pesämäisyys isommalla lapsella toimii. Kaipaan sitä, että istuimen saisi hieman pystympään.

Näin ollen ne tähän astiset plussat ovat kaikonneet ja meillä on istuin, jolla on ihan mahdoton lähteä pidemmälle automatkalle - jos mielii säilyttävänsä mielenrauhan. Tätä ei voinut tietenkään ennalta tietää ja istuin on ollut täydellinen selkä menosuuntaan mentäessä. Kuulisin mielelläni muiden Sironan omistajien kokemuksia kasvot menosuuntaan matkustuksesta ja siitä, minkä kokoinen lapsi on tuolloin ollut, millainen asento on ja miten viihtyminen on muuttunut sen myötä? 

Tällä hetkellä pidän todennäköisenä, että vaihdamme istuinta. Juuri nyt puolenkin vuoden odotusaika sen suhteen, että asento on patempi ja viihtyvyys, tuntuu liian pitkältä.

Millaisia kokemuksia muilla Sironasta - etenkin kasvot eteenpäin?

Kivaa keskiviikkoa,
Satu  

21 kommenttia

 1. Meillä istui siinä kolmevuotiaaksi ihan kevyesti, olisi mennyt kauemminkin, mutta piti ostaa pienempi istuin keskipaikalle, kun yhtäkkiä olikin kolme istuinta oltava. :D Nyt on edelleen palkillinen, mutta ei enää tuota ihanaa Sironaa. Oletko ihan varma ettei asennuksessa ole tullut tehtyä virhettä? Eli kun sitä istuinta saa säädettyä pienemmälle ja isommalle lapselle aika näppärästi? Kuulostaa niin oudolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asennuksen osalta kaikki hyvin :) Varmasti auton penkkien asento vaikuttaa meidän tapauksessa. Säädäöt ovat tulleet tässä tutuksi ja näköjään emme ole yksin tämän haasteen kanssa. Mutta kenties pyyhe pepun alla on meidänkin ratkaisu tai sitten katsomme toista istuinta.

   Poista
 2. Meillä on Sirona nyt kasvot menosuuntaa n.. ihan hyvä on ollut, välillä tulee kiukutus pidemmillä matkoilla. Aluksi poika oli siihen vähän liian lyhyt, tai tuntui ainakin, että hautautui sen palkin alle. Laitettiin pieni pyyhe korottamaan istuinasentoa, ja heti oli parempi. Itsellä nyt myös mietinnässä joku muu istuin, ehkä juurikin vähän pystympi asento...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan pyyhevinkistä :) Ollaan kokeiltu sitä ja on himpun parempi - edelleenkään kovin pitkä automatka ei houkuta. Ystävillämme on BeSafe IziKombi, joka on viisipistevöillä molempiin suuntiin, jota luultavasti pääsemme kokeilemaan.

   Poista
 3. Meillä on kaksi ja puolivuotiailla besafe izi combi selkä menosuuntaan ja tuntuvat hyvin mahtuvan vielä. Luulen että vuosi ainakin menee vielä näin ennen kuin pitää seuraavaa istuinta miettiä! :)

  Nelli // Mistä on pienet pojat tehty? -blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nelli! Tuo istuin oli aikanaan omallakin listalla korkealla ja sitä aiomme ystäviltä testata. Mutta voi hyvin olla, että Sirona jääkin meille.

   Poista
 4. Kyllähän tuo asento ainakin noissa kuvissa vähän hankalalta näyttää. Meidän kuopus 2,5 v. taas yrittää kitkutella vielä tämän talven sisarukselta "perityssä" brion turvaistuimessa, johon nippanappa mahtuu toppapuvussa. Kesän jälkeen on meininki ostaa Recaron istuin, joka meneekin sitten pitkään. Esikoisella on samanmoinen (Monza Nova 2 Seatfix) ja erittäin hyvä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä tulevaisuuden istuinta silmälläpitäen :)

   Poista
 5. Cybex sirona 2016 ei ole kääntömahdollisuutta sivulle, mutta käytössä on aina vain viisipistevyökiinnitys, jolloin palkkiongelmaa ei enää ole. Tosin mukavauustekijä on näin ollen poistunut myös. -maitoviiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos infosta. Tuo käännettävyys on ollut kyllä mekrittävä plussa.. ehkä en enää tämän ikäiselle lähtisi uutta Sironaa ostamaan, kun on niin pesämäinen.

   Poista
 6. Meillä myös samainen istuin ja kasvot menosuuntaan on istuttu 2v lähtien, nyt siis nelisen kuukautta (neiti oli silloin 86cm). Melko samalta teidän tytön asento tuolissa näyttää kuin meidän. Neiti kyllä tottui asentoon melko pian, viikossa-kahdessa. On tykätty kyllä paljon. Mutta olen samaa mieltä että asento on varmasti vielä mukavampi kun hän tuosta kasvaa pituutta. Se palkki on ollut loistava muuten pitkillä automatkoilla, koska mielestäni nukkumisasento pysyy parempana, eikä pää pääse "retkahtamaan", toisin kuin viispistevöiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mitä sanoit nukkumisasennosta on totta. Vöillä pää aina alkoi retkottaa alaspäin. Katsomme nyt vielä mitä tässä tehdään - pituutta kun ei tule lisää taikakonstein tai loitsuin :) Koroke pepun alla auttanut akuuttiin tarpeeseen.

   Poista
 7. Mä en voi kun kehua cybex pallasta. Siirryttiin siihen suoraan heti kaukalosta kun meidän poika oli jo sen verran pitkä ja ei mitään valittamista. Kasvot menosuuntaan on vain lisännyt autossa viihtymistä ja tottui palkkiin heti. Nyt on 2,5 vuotias ja palkki ei ole ollut enää pitkään aikaan käytössä, pelkillä turvavöillä mennään. Mitat 96 cm ja 17 kg. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiva kuulla ja kiitos vinkistä. Mä en oikein palkin perään enää ole, kun kokemukset siitä kyseenalaisia, mutta katsotaan nyt mikä istuin seuraavaksi vai tuleeko jo uusi Sironan tilalle.

   Poista
  2. Moi.meilläkin on tuo cybex pallas ja on kehuttava kovasti!Siirryttiin kanssa suoraan kaukalosta kun haluttiin istuin joka menee pitkään.Lähinnä noissa istuimissa se naama menosuuntaan katsotaan huonoksi suomessa alle 4v.oli palkki tai vyöt.Palkki istuimia taas on kehuttu muualla esim saksassa..tiedä näitä.(pyyhe pepun alla lisää loukkaantumis riskiä kolaritilanteessa)Turvallisuus vai mukavuus lapsella!?saiskos molemmat😊

   Poista
 8. Kuinka pitkä teidän neiti siis nyt on? Meillä poitsu 1v 10kk ja 92cm mahtuu vielä tosi hyvin toppavaatteissaankin selkä menosuuntaan maxi cosi 2way pearliinsa niin hieman ihmetyttää, että saman kokoluokan istuin nyt jo selkä menosuuuntaan pieni teillä. Muistelisin että meillä myyjä sanoi kaupassa että Sironaa ei kannata ostaa pitkälle lapselle että ei mahdu kolmeen ikävuoteen asti selkä menosuuntaan. Tuosta maxi cosista ei ole kuin hyvää sanottavaa. 5 pistevyö molempiin suuntiin eikä ole koskaan pää retkottanut nukkuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtumiset riippunee pituuden lisäksi kehon mittasuhteista. Meidän noin 90-senttinen mahtuu edelleen ihan mukavasti sironaan selkä menosuuntaan. Toki jalat on koukussa, mutta viihtyy ja muuten mahtuu hyvin.

   Poista
 9. Moi!
  Me jouduimme viime kesänä vaihtamaan hieman alle 2v pojan Sironassa kasvot menosuuntaan, kun alkoi rimpuilla vöistä irti. Hoikka ja vilkas poika sai aina rimpuiltua ylemmät vyöt pois, ainakin kesävaatteissa. (kyllä niistä oikeasti pääsee, vaikka kuinka kiristää jne.)Käänsimme istuimen lopulta toisin päin ja ongelmat loppuivat. Poika oli nyt 2v ikäisenä 87cm ja sopii istuimeen hyvin. Meidänkin autot penkit on ehkä jotenkin niin kallellaan, että asento on todella pesämäinen ja outo. Aluksi ihmettelin sitä, mutta ei sitä kaltevuutta vaan voi säätää. Mutta ihme kyllä lapsi viihtyy! Kyllä mä vaan vannon nyt palkki-istuinten nimeen, kohta ostetaan pojalle ehkä Cybex Pallas, kun pikkuveli siirtyy Sironaan. Toivotaan, että pikkuveli viihtyisi sitten kauemmin selkämenosuuntaan...

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä postauksesta! Ja kommentoijille myös kiitos :) Nämä on parasta apua istuinviidakossa.

  VastaaPoista
 11. Meilläkin on Sirona ja olen kokenut sen vain ja ainoastaan huonoksi, vaikka suuntaa ei ole vielä edes käännetty. Lapsi vielä alle 2v, mutta jo reippaasti yli 90cm ja ajattelinkin siirtää hänet pian kasvot menosuuntaan. Nyt tämän luettuani ostankin ehkä suoraan vaan uuden istuimen. Jään odottamaan istuinpohdintoja :) Kävimme itseasiassa jo testaamassa Britaxin maxfixin ja Maxi-cosin 2-way-pearlin ja molemmat vaikuttivat hyviltä.

  Meillä on ollut ongelmana Sironan kanssa huono asento ja TODELLA huonot vyöt, joita ei saa kunnolla kiristettyä ja joista poika pääsee aina vapaaksi.

  VastaaPoista
 12. Meillä on ollut Kiddyn palkillinen istuin, joka kasvaa lapsen mukana ja lapsi matkustaa siinä kasvot menosuuntaan aluksi palkin kanssa ja sitten ilman palkkia. Nuorin ei tykännyt olla kaukalossa koskaan ja kun oli aika siirtyä istuimeen, valitsimme tuon. Selkämenosuuntaan ei tullut harkintaan, koska pienetkin matkat oli yhtä huutoa. Ei olla kaduttu ja automatkahuudot loppui siihen. Meillä ei ole kovin pitkä lapsi, ja palkki on silti sopinut ihan hyvin syliin ja pepun alle tulee pieni tyynykoroke istuimen mukana. Sivuilta kyljistä on sen verran avoin, että ei ole välttämättä niin kuuma esim. kesällä kuin muut vastaavanlaiset mallit. Mutta kuitenkin sivupääsuojat ovat hyvät. Yleensä lapset nukkuu pää sivulle nojaten, joskus harvoin pää eteenpäin. Meillä siis 4,5vee ja 2vee matkustaa noissa oikein mielellään, vanhempi ilman palkkia nykyisin. Ja plussaa oli hankinnassa se, että istuin on todettu turvalliseksi. Voin suositella :)
  - hanna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3