Sänky taaperolle

Taaperosänky. Usein ollut mielessä, mutta lähitulevaisuudessa oikeasti ajankohtainen hankinta. Vielä tuo ipana nukkuu yönsä normaalikokoisessa pinniksessä tyytyväisenä. Hän ei myöskään yritä kiivetä pinniksestä pois, joten turvallisuuspuoli on vielä hyvällä mallilla. Mutta aikansa kutakin - isolle tytölle isojen sänky.

Mitä olen sänkyvalikoimaa tutkinut, niin olen löytänyt muutaman muotokieleltään ja laadultaan silmääni miellyttävän. Tärkeää on myös sängyn säätömahdollisuus ja tukevuus. Kolme suosikkiani ovat Muuramen Jolla, Unipuu ja Nukku.

Kaikkia kolmea yhdistää "laatikkomainen" selkeä ulkonäkö, pituuden säädettävyys ja lisävarusteet. Jokaiseen saa osittaisen laidan ja säilytyslaatikon alle, jotka molemmat näkisin Neidin tulevassa sängyssä. Ajattomuus ja laatu viehättävät minua näissä sängyissä. Koko on meille kuitenkin myös tärkeä kriteeri, sillä Neidin huone ei ole valtaista, mutta nämä kaikki ovat hyvin samankokoisia. Leveytenä 86cm tuntuu kuitenkin pinnasänkyyn verrattuna valtavalta. Totta kai se on näin, sillä sängyssä on aie nukkua monta vuotta vielä pikkulapsiajan jälkeenkin.

Isompien sänkyyn siirtyminen tapahtunee syksyn aikana tai ihan viimeistään joululomalla. Eihän kaikilla siirtymiseen liity mitään haasteita, vaan se sujuu ihan luonnostaan, mutta epäilenpä, että Neitiä saa jonkun kerran taluttaa takaisin omaan sänkyyn. Uusi sänky mahdollistaa omatoimiset vessakäynnit ja vahempien sänkyyn kiipeämisenkin. Olisikin kiva kuulla muiden kokemuksia isompien sänkyyn siirtymisestä.

Mikä sänky teille valikoitui? Oletteko tykänneet?
Aiheutuiko muutoksesta haasteita vai sujuiko kivuttomasti?

Kivaa viikkoa,
Satu  

14 kommenttia

 1. Ihania nuo muuramen sängyt <3 Haaveilen jatkopuusta, vaikka eipä tuo nukkukaan pöllömpi olo. Hinta ja koko hirvittää, meillä lapsen huone vain 2,5x3m. Ikean minnen olisi ollut sirohko, mutta himputti, kun lopettivat myynnin.
  Taaperomme oppi 1v10kk iässä kiipeämään pinniksestä pois niin laitoimme normilaidan tilalle taaperolaidan. Loppui sängystä könyäminen, ei uskaltanut tulla pois vaan huuteli aamullakin:"äitii, herännyt!!" ;) tehtiin samalla unikoulu eli jätin yksin huoneeseen ja oppi nukahtamaan itse. Nykyään (2v3kk) saattaa illalla haahuilla pois, mutta menee ite takaisin, kun en puutu asiaan. Huomaa ettei pimeässä yksin ole tekemistä/kivaa. Aamuisin tulee kertomaan:"minä heräsin" :)
  Satunnaisesti joutuu palauttamaan sänkyyn tai istumaan hetken vieressä (esim kipeenä).
  Mahtuu pinnikseensä vielä tämän vuoden loppuun ainakin (laps kohta metrin). Täytyy vielä katsastella mitä löytyy. Muuramessa tosin säilyy jälleenmyyntiarvo, kun käytetyt hyväkuntoset viedään käsistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnen-sänkyä löytyy aika paljon Torista, jos se teitä kiinnostaa vielä :)

   Muuramea olenkin yrittänyt bongata käytettynä, mutta kuten sanoit, ne menevät heti myyntiin tultuaan :/ Mikään kiire asialla ei sinällään ole, mutta parin kk sisään olisi mukava löytää Neidille uusi sänky. Luulen, että isompien sänkyyn siirtyminen sujuu, mutta viikonloppuisin päiväunet ovat olleet aika vaikeita toisinaan, että silloin epäilen hänrn pysymistään laidattomassa sängyssä..

   Poista
 2. Emme siirrä kuopustamme pois pinniksestä vasta kun on ihan "pakko", eli alkaa kiipeämään yli tms. Ja ensin pinniksen laita pois / alas ja sitten vasta isojen sänky. Kahden isomman lapsen kohdalla meni niin, että esikoisen vaihdoin isojen sänkyyn juuri tuon "isoilla tytöillä isojen sänky" -periaatteen vuoksi ja jessus mikä hulabaloo siitä seurasi. Keskimmäisen kohdalla pidettiin pinniksessä laita poissa lähes 3 vuotiaaksi asti. Itse alkoi sitten kyselemään, josko saisi isojen sängyn :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) aika näyttää miten meillä sujuu siirtyminen. Pinniksessä ei ole vaihtoehtona ottaa laitaa pois, joten seuraava askel on lastensänky. Toivon, että vältymme hulabaloolta :)

   Poista
 3. Me ostimme juuri ensi viikolla täyttävälle 2-vuotiaalle Ikean Minnen sängyn, hiukan olin skeptinen tukevuuden suhteen mutta niin moni sitä kehui tukevaksi ja kestäväksi sekä löysimme sängyn 30 eurolla niin päätin kokeilla millaiselta vaikuttaa kun on kuitenkin omaan makuuni tosi kaunis sänky.
  Vielä emme ole sänkyä kasanneet tai pinnasänkyä purkaneet, tyttö ei vielä nouse pois pinnasängystä joten suurta kiirettä jatkettavan vaihtamiseen ei ole.

  Muuramen jolla oli yksi vaihtoehto mutta löysin käytettynä vain projektikuntoisia jotka hyvin tiedän, että tulevat projektiksi myös jäämäänkin meillä ja uutta en viitsinyt hankkia koska jatkettavan sängyn käyttövuosia meillä ei esikoisellakaan kovin montaa tullut vaan hän siirtyikin esikouluiässä jo ihan normaalipituiseen Muuramen sänkyyn, varmaan samalla kaavalla tullaan menemään tämän kuopuksenkin kanssa eli muutaman vuoden nukkuu jatkettavassa sängyssä ennen kuin siirtyy sitten lopulliseen ihan normaalimittaiseen sänkyyn joka menee sitten kouluiästä ihan teini-ikäiseksi saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja mietteitä täällä. Varsinaista kiirettä isompaan sänkyyn siirtymisen kanssa ei ole, mutta nyt herätty siihen, että sänky pitää hankkia piakkoin. Siirtyminen varmasti talven aikana. Toivon, että vältytään hulabaloolta, ainakin suuremmin. Toisaalta uskon, että se on kivakin jutut lapselle siirtyä isojen sänkyyn :) Minnen-sänkyä on paljon Torissa myynnissä ja se olisikin kooltaan kenties sopivin, mutta perinteisempi sänky miellyttää omaa silmää muuten enemmän.

   Poista
 4. Meillä vaihdettiin 1 v 10 kk jatkettavaan Muurameen (löytyi käytettynä) kun kiipeilyinto ja -kyky alkoivat kasvaa liiaksi. Meni nukahtamisrituaalit sitten täysin uusiksi - ehkä omaan huoneeseen siirto ja kesälomat muissa maisemissa olivat liikaa. Unikoulun jälkeen hommaan löytyi parempi sävel, mutta vieläkin kipittää pois jos yrittää jättää yksikseen nukahtamaan. Nyt on treenattu 3 kk ja uudet iltarutiinit muuten hyvin vakioituneet. Ei kannata kiirehtiä vaihtoa niin kauan kuin voi turvallisesti nukkua pinniksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jaoit kokemuksia ja moni muukin. Luulen myös, että itse nukahtaminen ja yksin sänkyyn jääminen kenties vaikeutuvat, kun nyt sujuvat todella hyvin.. Mutta toivottavasti menisivät pienen totuttelun jälkeen ohi.

   Poista
 5. Kun esikoinen oli vähän reilu kaksi vuotta, niin otettiin pinniksestä laita pois. Sitten n. 2,5-vuotiaana siirrettiin hänet jatkettavaan sänkyyn. Se on vanha puusänky, jolla leveyttä 70 cm. Siinä saa nyt nukkua, kunnes alkaa reunat tulla vastaan. Sitten siirrytään varmaan leveämpään vanhaan jatkettavaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei saa laitaa pois, muuten se kuulostaisi hyvältä. Toisaalta pinniksestä voisi vaikka sahata pinnoja pois, nimittäin saimme tämän sängyn, eikä sen jälleenmyyntiarvo ole juuri mitään.. Pitääpä pohtia vielä sopivaa siirtymisajankohtaa - tosin ensin tarvitaan se sänky anyway :)

   Poista
 6. Kiitos ajankohtaisesta postauksesta. Me täällä pohditaan juuri samaa, että milloin meidän neiti tulisi siirtää pinniksestä isoon sänkyyn. Kerro sitten ihmeessä, mihin päädyitte. Meillä on makuuhuoneet yläkerrassa ja vaikka rappusissa onkin portti niin silti pelkään, että neiti tulee rappusista pää edellä alas keskellä yötä. Ja täytyy vielä tässä kertoa, että olen seurannut blogiasi jo raskausajaltasi. Meillä on aivan samanikäiset tytöt, joten senkin takia blogisi aiheet osuvat ja uppoavat usein. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja perheellesi täältä maapallon toiselta puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana palaute, kiitos :) Oma aika ja energiat blogin suhteen heitetlevät aika lailla, että en tiedä oikein jatkosta, mitä tämän kanssa teen. Ainakin selkesäti kepeämmmällä otteella pyörii jatkossa :)

   Kerron toki, mihin lopulta päädymme. Vielä kaikki auki ja pitäisi oikeastaan käydä kiertämässä parit kaupat vaihtoehtoja katsastamassa. Meilläkin on muuten makuuhuoneet 2-kerroksessa ja portti. Jatkossa portti onkin sitten öisin kiinni, kun nyt ei ole ollut niin väliksi.

   Ihanaa jatkoa sinnekin!

   Poista
 7. Meillä lapsi siirtyi pinniksestä lastensänkyyn 1v 5kk ikäisenä eikä ollut mitään ongelmia. Meillä on tuollainen Nukku-sänky ja ollaan oltu siihen erittäin tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 8. Meillä Kuutille hankittiin Kiteen huonekalutehtaan Lumi-sänky (oli Muuramen Jollan lisäksi ainoa, joka miellytti äidin silmää, kröhöm, parhaat perusteet toki hankinnalle).Mutta sänky on siis ihana, tukeva, kotimainen ja pitkäikäinen. 1v9kk kypsässä iässä Kuutti siirtyikin siihen nukkumaan, tosin vieläkään (2v1kk)ei halua jäädä yksin nukahtamaan vaan pyytää isiä tai äitiä jäämään hetkeksi viereensä. Onneksi nukahtaa vartissa.

  Irrotettavaa turvalaitaakin kokeiltiin muutama viikko tuossa sängyssä mutta huomattiin turhaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3