Neidin uusi turvaistuin Cybex Sirona

Pari viikkoa Neiti E on istunut uudessa turvaistuimessaan, joka pähkäilyjen, vertailujen ja teiltä saamien vinkkien (kiitos!!) on Cybex Sirona. Samaista istuinta meille ensimmäisenä liikkeessä esiteltiin ja olimme silloin todella vaikuttuneita. Ainoastaan istuimen hinta hirvitti. Vertailtuamme vaihtoehtoja päädyin aika pian siihen, että Sironassa on kaikki mitä toivoimme - isofix-kiinnitys, mahdollisuus matkustaa selkä menosuuntaan ja myöhemmin kasvot, istuimen käännettävyys 360-astetta, pieni kemikaalikuormitus ja arvosana hyvä Autoliiton testeissä. Koska istuimen hinta oli ainoa kipupiste, tuli siihen etsiä ratkaisu.
Näin alkoi hintavertailu saksalaisella Idealo.de-sivustolla, jossa Cybex Sironan hinnaksi määriteltiin kaikkialla n. 409€. Lähetin muutamaan paikkaan Saksaan meiliä ja kyselin toimituskulujen perään, ja lopullinen tilaus tehtiin Bikebox Shopiin. Olin hilkulla tilata Sironan PLUS-mallisena (eri kankaat) Tallinnasta Beebicenteristä, jossa hinta oli jo todella kohtuullinen, mutta koska maksuvaihtoehtoina ei ollut luottokorttia/Paypalia, päädyimme tilaamaan Saksasta. Lukijalleni suurkiitos tästä Tallinnan vinkistä! Ehdin vaihtaa useamman meilin ja kysyä lisätietoja istuimesta, mutta maksuvaihtoehtojen vähyys sai sitten lopulta vaihtamaan ostopaikkaa. Saksan Bikeboxista istuin tuli noin viikossa. Kuulin juuri, että eräs tuttuni oli käynyt hakemassa istuimen Tallinnan reissullaan ja sen hinta on edelleen tuon 350€.

Pieni matkustaja viihtyy himpun verran paremman uudessa istuimessa, vaikka asento onkin melko pesämäinen. Tilaa touhuta on hieman enemmän. Joka kerta kun lähdemme autolla johonkin olen niin onnellinen istuimen käännettävyydestä. Neiti on niin näppärä vyöttää istuimeen sen  360-käännettävyyden ansiosta. Samoin koko komeus on kohtuullisen kokoinen ja vie tilaa suunnilleen saman verran kuin Maxi-Cosi Pebble telakkoineen. Onnellisin olen kuitenkin siitä, että Neiti E jatkaa matkustamista selkä menosuuntaan. Jalkojen ja penkin välissä on reilu kymmenisen senttiä ilmaa eli hän mahtuu vielä hyvän aikaa matkustamaan näin. Kasvot menosuuntaan matkustettaessa heivataan viisispistevyöt ja otetaan tilalle palkki. Tässä istuimessa Neiti saa kilojen puolesta matkustaa 18 kg asti, joka tarkoittaa ehkä n. 3,5 - 4 vuotiaaksi.


Muikea matkustaja <3

 
Sirona tuntuu ja näyttää jämäkältä ja turvallisen muhkealta; Autoliiton testeissä kuormitus oli erittäin alhainen etutörmäyksessä ja alhainen sivutörmäyksessä. Istuinta on todella näppärä käyttää, säätää päätuen korkeutta ja istuinasennon kaltevuutta. Sirona on kaikkiaan aika painava eli sen siirtely autojen välillä on työlästä, mutta meillä tarvetta sellaiselle ei ole juuri lainkaan. Sirona tuntuu myös olevan pienen / keskimittaisen lapsen istuin - mielestäni. En luultavasi olisi harkinnut sitä, jos lapsi olisi vuoden iässä jo lähes 80cm ja 10kg, pelkäisin, että käyttöikä jäisi todella lyhyeksi.

Voin siis suositella istuinta lämpimästi tämän lyhyen käyttökokemuksen jälkeen. Tuntuu meidän kohdalla oikealta ratkaisulta. Tilaaminen Saksastakin sujui, jos haluaa säästää hieman hinnassa.

Millaisiin turvaistuimiin Teidän pienet on siirtyneet kaukalon jälkeen? E olisi kokonsa puolesta mennyt Maxi-Cosissa vielä kuukausia, mutta koska emme juuri ole enää käyttäneet kauppa- tms. reissuilla turvakaukalo-vaunut -yhdistelmää, niin siirryimme Sironaan heti. E kulkee tätä nykyä kaikkialla sylissä, vaunuissa tai ostoskärryissä, ja on tyytyväisempi kuin turvakaukalossa kärräiltäessä :)

Terkkuja juhlavalmistelujen keskeltä, SS


33 kommenttia

 1. Tää on varmasti huippu! Ote pelkäsin tota kokoa (se ensimmäinen versio oli vielä pienempi!) ja jätin hankkimatta... meillä on klippan joka on kooltaan huippu mut ei siinä noita kääntö ja palkkiominaisuuksia ole :( Meillä Bobo tykkää nukkua autossa niin ollaan vielä pidetty kaukaloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä hyvältä :) ja tässä uudessa tuntuu säädöt riittävän ainakin E:n kokoiselle tirriäiselle pariksi vuodeksi eteenpäin. E ei ole vielä nukkunut Sironassa kuin kerran, kun autoilut olleet lyhyitä, mutta saa ihan kivasti kallistettua nukkuma-asentoon tätäkin, ei tietty samoin ku kaukaloa..

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä hyvältä ja on teille varmasti paras vaihtoehto! Meillä vieläkin Pebble käytössä, kun L viihtyy siinä ja kilorajaan on vielä matkaa. Huomattiin vasta kesän ekalla pitkällä ajomatkalla, että telakan avulla kaukalon saa vedettyä vaikka kesken matkan istuvaan asentoon, jolloin viihtyvyys hereillä ollessa paranee ja jaloille tulee lisätilaa. Halusin, että nuo kesän pari pitkää automatkaa mennään selkä menosuuntaan, mutta lähiviikkoina varmasti siirrytään Cybex Pallas 2-fixiin. Toivottavasti L viihtyy siinä yhtä hyvin kuin kaukalossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mikään kiire olekaan vaihtaa, jos viihtyy ja mahtuu vielä kaukaloon ja onhan kaukalo/vaunut yhteensopivuus vaan todella näppärä. Pallaksessa onkin sotten jo "ison pojan" meininkiä :) varmasti hyvin sujuu senkin kanssa, kun ensin tottuu palkkiin.

   Poista
 4. Moikka! Tilattiin Tallinnasta s-postitse samainen istuin, ja ne laittoi laskun s-postiin. Maksettiin, eikä sitten kuulunut yhtään mitään 3-4 päivään, kunnes ovikelloa piimpotettiin...siinä se oli kotiin kannettuna 370 e hintaan!! Olen tosi tyytyväinen näin 3vk kokeilun jälkeen. Ainoa tympeä juttu on se, ettei selkänojaa saa käännettyä mielestäni riittävän "makuuasentoon". Nyt kun poika nukahtaa, niin pää alkaa retkottaan alas päin. En tiedä onko meillä säädöt kohdillaan, mites teillä? Meidän poika on E:ta pitempi, käyttää 80 kokoa 9kk iässä, ja jalat ei vielä osu takapenkkiin. Vaikka jalat menisivätkin koukkuun muutaman kk päästä, ei se haittaa. Lapset saa turvallisesti matkustaa jalat koukussa, eri on sitten se, jos ne ei niin viihdy. :)

  T. Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Elli! Kiva, että tilaus sujui hyvin ja hinta oli varsin kohtuullinen :) Jotenkin siinä meilailu vähän tökki, eikä saatu selvää vastausta maksutapoihin, niin tilattiin Saksasta, johon olin meilaillut pitkin kesää. E on nukkunut vasta kerran tunnin unet istuinessa ja silloin pää ei retkottanut. Niinhän yleensä käy juuri noissa isompien pystymmissä istuimissa. Juu, jalat saa olla koukussa eli jos vaan viihtyy, niin saa matkustaa hamaan tappiin selkä menosuuntaan :)

   Poista
 5. Meille hankittiin juuri Klippan Triofix Recline, joka toistaiseksi vielä kököttää työhuoneen nurkassa. Itu on kylläkin jo kymmenkiloinen jötkäle, eli voisi tuon istuimen ottaa käyttöön kun kaukalon kantaminen alkaa olla krhm hiukan raskasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että raskaaksi käy kantaminen. Klippan on takuulla myös hyvä istuin ja isommalle jössikälle etenkin sopiva.

   Poista
 6. Meillä on kohta kanssa tiedossa istuimen osto tytölle. Tosin nyt on "helppo" ostaa kun ostetaan vaan sama mikä on veljellänsäkin, eli Britaxin Multi-Tech :)

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) sepä, jos on kokemusta jo jostain hyvästä niin samanlaista suota ei tarvitse uudesti läpikäydä.

   Poista
 7. Meillä on 10,5 kk oleva neiti ja sinun postauksestasi olikin hyötyä, kun siirtyminen pois kaukalosta oli myös meille ajankohtainen! :)
  Me päädyttiin kuitenkin Maxi-Cosin 2way Pearliin eikä Sironaan, lähinnä siitä syystä ettei haluttu sitä palkkia siinäkään vaiheessa kun siirrytään kasvot menosuuntaan. Muutaman päivän käyttökokemuksella ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä Pearliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että postauksests oli apua. Maxi-Cosi oli oikeastaan kakkosvaihtoehto, mutta sitten muutama seikka puhui Sironan puolesta niin päädyttiin siihen. Vaikka Maxi-Cosia pidin ihan yhtä sopivana, paitsi tuo 360-käännettävys erona. Sehän se pääasia on, että hymy nousee huulille joka kerta kun lapsen istuimeen asettaa ja voi olla turvallisin mielin.

   Poista
 8. Hei. Näyttää todella kivalta istuimelta. Viekö istuin paljon tilaa apukuskilta? Mikä auto teillä on käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apukuskin penkkiä ei kovin taakse saa kallistettua, mutta eipä se juuri muuten tilaa vie. Meillä on Audi A4 farmari eli pienet sisätilat ;)

   Poista
 9. Hei! Saanko kysyä paljonko postikuluille tuli hintaa tuolta bikebox shopista? Pohdimme itsekin Sironan hankkimista juuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pahoitteluni etten muistanut heti vastata :/ niin paljon muistettavaa. Mutta kuten ano alla kommentoi, niin reilu 20€ oli postikulut.

   Poista
 10. 25.9 sinulta kyselin, että mihin päädyitte tuossa istuimien vertailu-postauksessa. Mekin tilattiin samaisesta kaupasta. Meille tuli kuudessa arkipäivässä. Asutaan pohjois-suomessa. Kiitos blogillesi! :)
  Ylemmälle anonyymille kerron, että 25e oli postarit ja 10e:n alekoodin löysin googlettamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun laitoit viestiä :) tämä lahopää oli täysin unohtanut vastata. Teille tuli todella nopeasti, viikko se meilläkin taisi mennä - edelleen ollaan tyytyväisiä valintaan :)

   Poista
 11. Anonyymi 21.10 kello 12.19 satutko muistamaan mistä löysit alekoodin? Ollaan tilaamassa Sironaa samaisesta kaupasta :)

  VastaaPoista
 12. googletin bikebox-shop ja saksaksi alekoodi. (siellä verkkokaupassa oli semmonen lokero, mikä suomen verkkokaupoissaki monesti niin copy-pastetin siitä)

  VastaaPoista
 13. Hei! Itse olen juuri tilannut Sironan plus mallisena Saksasta osoitteesta my-babyshop.de. Sieltä toimitus ilmainen yli 400e tilauksiin! Tosin tuo istuin Plus mallisena vuoden 2015 mallina maksoi 459e, joten melko samoille menee kuin muissakin kaupoissa, mutta itse maksoin mieluummin noista kivemmista kankaista kuin postikuluista.... :) Tosin, odotellaan vielä, että kuinka istuin sitten saapuu, n. vko pitäisi olla toimitusaika...

  VastaaPoista
 14. Kertokaahan sitten käyttökokemuksista, kuinka toimii isommalla lapsella jne.

  VastaaPoista
 15. Hey dear readers!


  Credit card payment is now available aswell!

  http://beebicenter.ee/en/

  Take care!

  VastaaPoista
 16. Oletteko olleet tyytyväisiä tuohon Maxi-Cosi Pebbleen? Meillä on käytössä lämpöpussi turvakaukalossa ja vanha kaukalo on himpun verran ahtaan oloinen. Onko Pebble kuinka tilava malli?

  Kiitos myös turvaistuinvinkistä, täällä ollaan alettu miettimään jo sitäkin asiaa, vaikka vielä ei ole kiire vaihtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme Pebbleen hyvin tyytyväisiä. Siinä oli viisipistevyöt, kun esim Cabriofixissä näin ei ole. Muutenkin istuin oli näppärä, tilava ja turvallinen. En osaa sanoa Pebblestä suhteessa muihin istuimiin, mitä tulee kokoon tms. Saimme istuimen ystäviltä lainaan, joten tähän asiaan emme sen enempää paneutuneet. Vasta sitten seuraavaan istuimeen teinkin aikamoisen taustatyön ja siinä päädyimme Sironaan. Sironahan olisi sopinut jo vastasyntyneelle, mutta Pebblen sai kiinni vaunuihin adaptereilla - todella helppoa liikkua näin.

   Poista
 17. Moikka! Me ollaan mietitty kyseistä istuinta ja lapsen mahtuminen selkämenosuuntaan 3 v. saakka mietityttää.. Miten teillä mahdutaan istuimeen tällä hetkellä (parivuotias?) ja onko istuin edelleen selkämenosuuntaan? :) Kiitos jos viitsit vastata mahd. pian :) -ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Neiti on parin viikon päästä 2vee, ja mahtuu vielä hyvin olemaan selkä menosuuntaan. Viiihtyminenkin on parantunut huimasti, luulimme sen olevan syy, miksi istuin käännetään aiemmin, mutta vielä ei ole ollut tarvetta. Meillä on selvittämättä saako jalkasuojan pois. Jos sen saa, mahtuu hän ainakin puoli vuotta / vuoden vielä matkustamaan selkä menosuuntaan. Kovin suurikokoinen lapsi ei tosin mahtuisi.. Ehkä oma ajatus ja toive on olla selkä menosuuntaan sinne 2,5-3-vuotiaaksi, mutten pysty sanomaan mahtuuko kolmevuotiaaksi olemaan.

   Poista
 18. Moi!
  Meillä ollut Sirona käytössä jo reilu pari vuotta ja neiti 3vee matkustaa edelleen selkä menosuuntaan. Jalat on koukussa, mutta ei menoa haittaa. Tästä istuimesta siirrymme sitten suoraan turvavyöistuimeen ensi keväällä, kun nuorempi siirtyy Sironaan. Jalkasuojaa ei mielestäni voi ottaa pois, koska toimii samalla törmäystilanteessa esteenä sille, ettei istuin kippaa päin takapenkkiä. Mikään muu osa kiinnityksessä ei estä tätä selkä menosuuntaan olevassa istuimessa. Mutta tosiaan siitä huolimatta meidän neiti ainakin mahtuu vielä siihen ja toistaiseksi suurempaa valitusta ei ole kuulunut ;) Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä kokoinen teillä on kolmivuotias? Eikö lasta haittaa jalat koukussa oleminen? Meidän nyt 92/98 vaatekokoa käyttävä, tammikuussa kaksi täyttävä tyttö on jo siirretty istumaan kasvot menosuuntaan ja mietin että tuliko siirto tehtyä liian aikaisin..

   Poista
  2. Hei Ano ja Emilia! Muakin kiinnostaa, että minkö kokoinen 2-vuotias teillä on, kun mahtuu edelleen olemaan selkä menosuuntaan? Neiti on edelleen selkä menosuuntaan, mutta otimme alkusyksystä jalkasuojan pois - taas on tilaa paremmin jaloille. Jalkasuojan kanssa tila alkoi käydä pieneksi.

   Meilläkään istuin ei enää valitusta aiheuta tai siis se, että ollaan selkä menosuuntaan. Varmaankin keväällä joskus sitten käännytään toisin päi - tai miten nyt tila alkaa käydä pieneksi.

   Poista
 19. Tarkoitatko jalkasuojalla penkin selkänojaa vasten tuleva muovinen kaari? Eihän sitä voi ottaa pois ettei penkki kippaa yli auton kipatessa, vaikkapa katolleen?!!!
  Meidän 2v matkustaa myös selkä menosuuntaan Sironassa, 83cm/11,5kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oikeassa olet ja jalkasuoja on paikoillaan. Neidin jalat ovat koukussa, kuten varmasti teilläkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3